söndag 31 januari 2010

Mössor!


Det här är en del av dom mössor jag gjort.
På den översta raden är det virkade mössor och på den nedersta raden är det mössor stickade i åremössa principen, varannan avig varannan rät.
Den virkade mössan som är vit och orange randig, även kallad "cigarettmössan", var den första mössan jag gjorde, den är stor och lustig.

Är ni intresserade av att ha en ny mössa?
Isåfall är det bara slänga in en kommentar om intresse, eller höra av er till min e-mail Ay@mypost.se så kan du säga huvudmått, vilket sorts garn du vill ha och vilken färg, så kommer vi sedan överens om ett pris.
Jag kan även sticka "vanlig" åremössa med milano garn.
Om annan modell önskas ska det nog gå att lösa med.

Hoppas ni är intresserade, för det vore väldigt kul om mina mössor hamnar på andra huvuden än bara mitt eget, min familjs och mina vänners! :)

Kjol!


Denna söta kjol har jag otroligt nog faktiskt sytt själv! :)
Med textiltryck och allt.
Och enligt mina beräkningar så kanske den kostade högst 30 kr att göra. Plus att det var med skolan material, ännu bättre!
Jag kämpade rätt länge med den här kjolen, först gjorde jag den alldeles på tok för stor så jag måsta sy in den, och det betyder sprätta en massa!
Jag har ju dessutom dragkedja bak så det var ju bara att sy in den på sidorna, och det är inte precis det enklaste jag gjort, otroligt pilligt jobb.
Det jag är lite missnöjd med är det att jag borde ha gjort iaf ett till tryck bak på kjolen, det hade sett bättre ut då, men det går att ordna!
Och det andra är att kameran inte fångade på bild hur snygg kjolen faktiskt är.

torsdag 21 januari 2010

Söta burkar

















Man kan ju alltid pynta sina glasburkar så dom blir söta.
Oftast har ju vanliga glasburkar väldigt fult lock, om man inte möjligtvis har en köpt burk med glaslock.
Men här hemma kör vi på återvinning och tar glasburkar som vi haft sylt eller inlagd mat i.


En dag satt jag och kollade på lite olika sidor på internet och kom in på en blogg där det stod att man kunde göra sånna här söta hättor och det fanns bild på det, och eftersom jag tycker locken på våra burkar är så fula så tänkte jag "Jag kan väl testa, det blir nog snyggt"!
Och det gjorde jag, och jodå det vart minsann snyggt, så det är ett tips om ni vill piffa upp burken eller varför inte ett flasklock lite granna!



Där finns mönstret.

Jag gör ju inte lika fint som den där tjejen har gjort, plus att den rosa är lite för stor för det lilla locket.
Men det är alltid kul att testa på nya saker.

Du kan leka med färger och göra två spetskanter om du vill, eller ännu flera, precis hur Du vill, det är super kul!

onsdag 20 januari 2010

Hårband

Idag har jag virkat ett enkelt hårband, som både värmer öronen och sitter snyggt runt huvudet. Det är virkat som "små rutor" men det syns inte så bra på bilden.

Och även att jag knypplat ännu mera idag och lärt mig en ny teknik, det var riktigt roligt faktiskt!
Lyckas inte få nån bild på det jag knypplat iom. att jag inte brukar ha med mig kameran till skolan. Men jag ska försöka fixa någon bild sen så jag jag stolt kan visa det jag gjort! :)


Även att jag håller på att sticka andra sockan till ett par vita sockor och jag stickar ett par puls-värmare, kommer bilder på det senare när det är klart.
Och såklart virkar jag lite då och då på Kajsas mössa.


söndag 17 januari 2010

Försök att inte vara inaktiv

Jag ska försöka att vara så aktiv här som möjligt, fast det alla gånger inte är så lätt.
I helgen har jag nämligen varit i Bollnäs en sväng hos Christoffer och vi åkte iväg på lite fest sådär.



Men iaf. jag håller på att virka en mössa till Kajsa som skiftar i två olika bruna färger, en mörk och en ljus. Hon har länge tjatat om den där mössan så jag har äntligen börjat med den, fast det har gått lite segt.
Det ska bli en sån där mössa som är lång och hänger ner längst bak.
Och ja Kajsa, den är färdig snart! Här kan du se hur långt jag kommit. Inte så långt kanske, men när man väl kommer igång så går det undan.

onsdag 13 januari 2010

Knyppling


Idag har jag knypplat för första gången i mitt liv!
Det var faktiskt riktigt skojj att testa någonting nytt inom handarbete.

Det kanske är en del av er som tänker "Vad sjutton är knyppling!?", Jo det ska jag förklara!
Det gör man med hjälp av en såkallad Knypplingsdyna och knypplingspinnar som man rullar upp tråden (traditionellt lintråd) på. Också behöver man nålar, många nålar!

Man rullar alltså upp tråden på pinnarna, som liknar ett par långa spolar med handtag.
Och fäster trådarna på den stora "rullen" på dynan, sedan kan man använda sig av massor av olika tekniker så kan man skapa fina spetstyger. Och ju fler pinnar man har, ju fler trådar blir det ju och alltså resulterar det en bredare spets.

Men själv starta jag väldigt mjukt med bara fyra pinnar, dels för att min lärare tappat bort nästan alla pinnar och för att jag ska få testa på, och få in lite olika tekniker.
Resultatet utav fyra pinnar blev en smal sak som liknade en fläta som inte var så vidare snygg.
Men jag ska senare testa på lite mer avancerat iaf. Så kanske det blir nånting att visa upp som jag är nöjd med.


Förklaring kasnke var rätt knepig och om jag skrivit något som låter jätte konstigt eller som nån som kan ser att det är fel så får ni gärna rätta mig, det är bara bra att veta! :)

tisdag 12 januari 2010

Start


Det här är min start.
Min start på min blogg :)

Här ska jag lägga upp mina verk gjorda med stickor, nålar och dylikt.
Tanken var att jag skulle göra en blogg med min vän Hanna med hantverk som tema, men det blir liksom aldrig av och nu börjar jag med att starta en egen så får vi se vad som blir av med den andra.

Självklart kommer det inte bara vara sticka virka sy, sticka virka sy på min blogg för jag har ju faktiskt intresse på foto och musik med så ibland kanske det kommer upp nån schysst bild eller något annat, men huvud temat är hantverk.

Kommer kanske inte komma igång riktigt än, men det kommer.

Lev väl gott folk :)